Svet-Stranek.cz
Už se na vás těšíme
Monster High škola

O klucíh sebevědomím atd.:Už se na vás těšíme

O klucíh sebevědomím atd.

Vztah se splužákem

    největší PRO a PROTI

 

 

Školní láska

 

 

Začíná nový školní rok a s prázdninami odchází i letní lásky. A přicházejí školní lásky. Mnoho z nás se někdy zamiluje do spolužáka – a také mnoho z nás má vůči takovým vztahům předsudky. Jak to tedy udělat, aby takový vztah vydržel? Má takový vztah vůbec cenu?

Něco jiného je mít vztah se spolužákem na základce a něco jiného je mít jej na střední nebo vysoké škole. Zatímco na základce jsou dotyční ještě považováni za děti a učitelé za ně nesou velkou zodpovědnost, na středních školách už vztahy náctiletých respektují i vyučující. Aby však takový vztah vydržel, je potřeba se podle toho také chovat. A také je důležité si uvědomit, co bude následovat, pokud takový vztah nevyjde – a zvážit všechny pro a proti. Jaké pro a proti to tedy má?

 

PRO


- vídáte se téměř každý den
- máte vždy nějaké téma k hovoru, protože znáte stejné lidi a máte stejné vyučující
- můžete si s učivem pomáhat
- budete se do školy těšit
- školní akce se promění v "líbánky"

PROTI


- váš vztah se stane průhledným pro ostatní a pokud se pohádáte, budou se vám do toho plantat spolužáci, kteří budou mít pocit, že do vašeho vztahu vidí
- pokud se pohádáte, zničíte si tím všechny zážitky ze školních akcí: lyžák, adapťák, školní výlet - to všechno bude horor
- pokud se rozejdete, pak daného člověka budete vídat každý den, a o to déle se budete trápit; případně budete muset zvažovat přechod na jinou školu
- budete si připadat svázaní - může se stát, že to, že trávíte čas přestávky se svým klukem, začnete považovat za povinnost a bude vám líto, že se ostatním spolužákům odcizujete
- můžete si závidět školní výsledky - může se stát, že jeden budete žárlit na druhého ve chvíli, když zjistíte, že ten jeden je v něčem lepší než ten druhý - zvlášť mužské ego zvládá situace, kdy je jeho partnerka lepší, velmi těžce

Určitě najdete spoustu dalších pro a proti, tohle byl jenom příklad. Je fajn vzít si papír a napsat si to, co je důležité právě pro vás.

 

Vybuduj si sebevědomí

 

Každá dívka chce být sama se sebou spokojená. Jak toho docílit?

Rozhlížíš se po ulici a najednou vidíš kráčet překrásnou dívku, co podle tebe měla štěstí a má vše, co jen chce. Je vysoká, má postavu modelky, perfektně umí kráčet na podpatcích, její vlasy jsou leské, husté a obdivuhodně dlouhé, oblečení působí luxusně a draze, v ruce drží nejnovější Vuittonku, obličej sice zakrývá velkými brýlemi od Diora, ale přesto vidíš, jak moc krásy pobrala.

Jen mlčky stojíš a sleduješ oslnivou krásu, po které sama toužíš, ale máš pocit, že se ti jí nedostalo. V hlavě se ti honí myšlenky - Proč je právě ona tak krásná? Proč má, co já ne? Zkus se zamyslet. Proč by měl být někdo lepší, než ty? Proč by měl být někdo krásnější a svůdnější?

Je na čase si konečně uvědomit SVOJI krásu a ne jen závistivě koukat na druhé a utírat si slzy. Přišel čas, kdy bys měla přijít k zrcadlu a říct si: "Ano, jsem hezká a vyjímečná!" K tomu je ale potřeba hodně úsilí. Tak směle a beze strachu do toho!

Někdo se se sebeláskou už narodí, někdo se ji musí léta učit. Věř, že mít ráda sama sebe a respektovat se takovou, jaká jsi, je jedna z nejdůležitějších věcí. Jen tak můžeš být spokojená a žít sama se sebou. S nenávistí se spokojeně na tomto světě přeci jenom pobývat nedá, a proto se konečně zamysli. Kolikrát sis řekla, že chceš zbubnout? Kdy naposledy jsi byla u kadeřníka? Kdy jsi naposledy popadla řasenku? Zoufání a deprese tvojí kráse příliš nepřidá. Udělej jednu velkou čáru za tvým starým já a jdi konečně štěstí naproti. Nečekej, až za tebou samo přiběhne.

Budování sebevědomí je velký oříšek, věř ale, že stačí udělat pár věcí a hned se budeš cítit mnohem lépe a sebejistěji.

Udělej si radost a kup si na sebe něco pěkného a sexy (pěkná věc, nemusí se rovnat drahá, drž se svých finančních možností), v čem se budeš cítit neodolatelně svůdně a přitažlivě. Vyber takový kousek oblečení, který by sis dříve nekoupila, buď odvážná. Udělej ze sebe bohyni, která vyzařuje spokojeností a krásou - jak vnější, tak vnitřní. Pokud sis již hadřík k nakousnutí pořídila, dotáhni to do konce. Ke krásným šatům přeci patří i skvěle padnoucí boty, co ti budou všichni závidět, doplňky, co se pod paprsky slunce překrásně třpytí a samozřejmě účes, který může napovědět, co se v tobě skrývá.

Kámoška tě požádá, abys jí pohlídala tašku během oběda. Ty víš, že tam má úkol z frániny, který bys mohla opsat. Co uděláš?
Pořádně tašku zavřeš a zastydíš se, že tě to vůbec napadlo
Úkol neopíšeš, ale aspoň si ho přečteš, abys měla ponětí, o co šlo
Začneš hned opisovat, ale uděláš pár změn, aby to nebylo nápadné
Spíš u své kámošky. Když jdeš chodbou, zjistíš, že její brácha spí nahý. Letíš si pro foťák?
Nepřipustíš, že bys ho viděla, natož ho fotit
Ne, ale pořádně se aspoň podíváš
Jasně, že to chce foťák. A hned na FB
Maminka ti odmítne dát peníze na večerní party. Ty si však všimneš, že na podlaze leží pětistovka, která jí asi vypadla z peněženky. Co uděláš?
Počkáš chvíli, zda to maminka zpozorovala. Vždycky můžeš říct, že sis myslela, že to jsou tvoje peníze
Jakmile se naskytne vhodná chvíle, peníze sbalíš
Jdeš a hned jí řekneš, že jí peníze vypadly
Máš jít na brigádu, ale včera jsi to na party pěkně rozjela a jsi unavená. Přitom víš, že šéf v práci dnes není...
Zavoláš do práce, že jsi nemocná, a celý den se budeš válet
Přijdeš do práce o chvíli dřív. Bez šéfa tam jistě bude spousta práce
Půjdeš do práce, ale až budeš fakt unavená, vymluvíš se na nemoc a odejdeš
Jsi v počítačové učebně ve škole a zjistíš, že se někdo zapomněl odhlásit ze svého FB. Co uděláš?
Okno zavřu. Do cizího profilu mi nic není
Zběžně se podívám, ale jen na zeď
Všechno pěkně prolezu, hlavně v soukromých zprávách by se dalo najít něco zajímavého
Tvoji rodiče odjíždí na víkend a tebe nechají doma. Zapřísahají tě, abys žádný mejdan nedělala. Ty
Všechno slíbím, jen ať odjedou. A hned začnu obesílat kámoše, tohle bude velký
Pozvu pár přátel, posedíme, pokecáme
Nikoho zvát nebudu, vždyť jsem to slíbila
Tvoje kámoška ti řekla, že má nový objev, ale že je to zatím tajný...
Řekneš to jen pár důvěryhodným lidem. Když se to prozradí, bude to na nich, ne?
Budeš mlčet. Až bude chtít, tak to řekne
Hned, jak odejde, to povíš dalším lidem. Vždyť je to super...

Vaše odpovědi mi pošlete na email:

monsteraligator01@email.cz